Lobsterboy Tekoja on jo nähty. Nyt on puheiden aika.

Eurovaalit: eläinehdokkaat epäonnisia, vasemmisto torjuu oikeudenmukaisuutta

Liekö Mikkel Näkkäläjärven (sd) läpimenon mahdollisuus pelottanut äänestäjiä, mutta niin kävi, että eläinten omat ehdokkaat eivät europarlamenttivaaleissa oikein pärjänneet.

Lähimmäs muuttomatkaa etelään ylsi Piia Kurki (kok) 6126 äänellään. Kohtuullisesti kannatettiin myös Jari Karhua (kesk), 4455 ääntä.

Muut eläinkuntapoliitikot polskivat tai siipeilivät kaukana näiden takana. Jasmin Pyöriäinen (kd) sai jonkinlaisen torjuntavoiton, 938 ääntä. Pyöriäinen on nuori ja nätti eikä todellakaan mikään siiderivalas, joten hänelle suo mielellään noinkin hyvän äänimäärän.

Sen sijaan Keijo Varis (kp) ja Antero Metso (väyr) räpiköivät heikohkoina lentäjinä vain kymmenien äänten tasolla. Varis on älykäs ja ongelmia taitavasti ratkova, urospuolinen metso taas vähemmän välkky mutta kiima-aikaan erittäin ärhäkkä. Siksi näillä kahdella olisi varmaan ollut vissiä panostusta tarjottavanaan europarlamentin toimintaan. Mutta kun ei niin ei. Kansanvalta on puhunut ja pulinat pois!

Eläimillä ei silti sinänsä mennyt huonosti, sillä heidän pääedunvalvojansa vihreät etenivät niin Suomessa kuin kautta Euroopan. Jopa osa vasemmistoliittolaisistamme päätti tällä kertaa äänestää vihreitä. Eipä näytä vaikealta vaihtaa viivaa noiden kahden välillä, vaikka vihreissä on käytännön vasemmistolaisten lisäksi myös light-porvareita.

Eläimiä saattaa kyllä huolestuttaa se, että Ylen haastattelussa hämmentävän sujuvasti metsien ja metsästyksen välillä ruutua hyppinyt Laura Huhtasaari (ps) oli vaalien äänikuningatar. Laura ei välttämättä tiedä mikä otus pyöriäinen on, mutta ehkä hyvinkin sallisi heittää harppuunan, jos moinen uimari persuristeilyn peräaaltoihin ilmaantuisi.

Tavoistaan poiketen myös vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson sekoili Ylellä alkuillasta. Hänen mukaansa vasemmistoliitto keskittyy muun muassa oikeudenmukaisuuden torjuntaan, mikä aiemmin lausuttuna olisi voinut muodostua pikku selittelyn arvoiseksi päästöksi. Vaalihuoneistojen sulkeutumisen lähestyessä useimmat tuskin huomasivatkaan koko kompurointia.

Perussuomalaiset muuten eivät varmasti ole tyytyväisiä vaalien tulokseen, jossa viimeinen vaalienalusgallup alitettiin karseasti yli kolmella prosenttiyksiköllä. Eri suuntiin – ja myös kotiin – liikkuvista äänestäjistä koostuva kannatuspohja on siitä metka, että se menee yhtä helposti kuin tuleekin. Jos 18 prosentista kohtalaisen vakaata kannatusta on vain 8 %, suurinta osaa on koko ajan ostettava omaan talliin äänestäjien pirtaan mahdollisimman osuvasti käyvillä kannanotoilla.

Ja kyllä se Itävallan skandaalikin vaikutti. Puskapelehtiminen Venäjän kanssa on Suomessakin perin heikossa huudossa, ja kun taustalla oli vielä ruotsidemokraattien Jimmie Åkessonin ihmettely Putinin ylimpien ystävien kanssa veljeilystä, Mestarin luotsaamat persut saivat ensimmäisen konkreettisen muistutuksen suuruutensa kuolevaisuudesta.

Toivottavasti Laura sallii (hänen uskomansa mukaan) Luojan tarkasti lajeittain rakentamien metsän eläinten elää aivan kuten nekin sallivat Lauran elää. Hänen haastattelustaan sai vähän sen käsityksen, että jokaisen pitäisi saada itse lähipäättää tappamisistaan ilman mitään EU:lta tulevia, maamme ja kansamme itsenäisyyttä inhasti rajoittavia uhanalaisuustodistuksia. Toivon kaikkien ikkunani takana vilistävien oravien, sepelkyyhkyjen ja muiden kiehtovien luontokappaleiden puolesta, että ymmärsin väärin.

***

Puujalkavitsinä ylösmerkkaamani tosiuutinen Iltalehdestä 6.toukokuuta:

”Verohallinto lähetti huhtikuussa esitäytetyn veroilmoituksen kaikkiaan 4,9 miljoonalle suomalaiselle. Viime vuonna 1,45 suomalaista täydensi esitäytettyä ilmoitustaan.”

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

"Eläimillä ei silti sinänsä mennyt huonosti, sillä heidän pääedunvalvojansa vihreät etenivät ..."
Juu, olen tituleerannut Vihreitä Eläimet ensin -puolueeksi.

Eläinoikeuspuolueen äänisaalis jäi melko vaatimattomaksi, mutta siinä voi osasyynä olla sekin, etteivät eläimet ole saaneet äänioikeuttakaan.

Muuten olen sitä mieltä, että blogisti Peltosen eläimelliset jutut pitäisi kieltää.

Käyttäjän TimoPeltonen kuva
Timo Peltonen

"Muuten olen sitä mieltä, että blogisti Peltosen eläimelliset jutut pitäisi kieltää."

Erinomaista! Samaa mieltä!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset