Lobsterboy Tekoja on jo nähty. Nyt on puheiden aika.

Persunuorten vastaisku: häpeällistä syrjintää!

Uuden Suomen tuoreen uutisen mukaan Perussuomalaiset Nuoret on kommentoinut opetus-ja kulttuuriministeriön aikeita lakkauttaa järjestön valtionavustus järjestön muutaman päivän takaisen, rasistiseksi koetun tviitin takia.

PS-nuorten mukaan kyseessä on ”kansallismielisten syrjintä”, ja se pitää ministeriön toimintatapoja "häpeällisinä”.

Nuorisojärjestön mukaan ministeriö on jo vuosia koettanut ”keksiä tekosyitä” avustuksen ”eväämiselle”. (Se kirjoitetaan ”epäämiselle”, arvon ”kansallismieliset”!)

PS-nuoret muistuttavat, että korkein hallinto-oikeus on aiemmin ottanut asiaan kantaa ja todennut avustusten myöntämisen asianmukaiseksi.

Sitä he eivät mainitse, että etnonationalistinen radikaalisiipi kaappasi järjestön viime marraskuussa, ja nyt haetaan näkemyksiä sen jälkeen syntyneeseen uuteen pelikuvioon.

En halua leimata persunuoria kategorisesti ääriaineksiksi, mutta tämähän nyt on niin, että mitä äärimmäisempiin ideologioihin ja agendoihin mennään, sen tyypillisempää on patologiseksi koettu oma oikeassa oleminen ja ongelmien todellisen syyn näkeminen aina muissa.

Opetusministeriössä tiedetään oikein hyvin, millaisia kavereita PS-nuorten nykyinen ”emopuoluetta kirittävä” johto on. Jupakan kohteena olleen tviittauksen rakennustyössä oli nähty ainakin minuuttien verran vaivaa, joten aikaa harkinnalle oli kyllä.

Se ei siis mennyt sillä lailla, että painanpa tuota nappia nyt ja katson mitä tapahtuu, kas noin; oijoi ja taivas varjele, enhän minä tätä tarkoittanut!

Järjestö korostaa aivan oikein, ettei tviitti edes voinut olla mikään PS-nuorten kannanotto. Sen sijaan se kertoo oikein valaisevasti, mitä putiikin huipulla maailmasta tuumaillaan.

Ja mitä sieltä nykyään tulisi ulos, jos ei olisi tämä 115 000 euroa edes jonkinlaisena kitkajarruna päästöilylle.

Mikäli avustus todella peruutettaisiin, sittenhän vaihtoehtoja olisi kaksi: Joko a) Toni, Asseri & co. antaisivat palaa sydämensä kyllyydestä kohutviitin tyyli- ja tahtilajissa, tai sitten b) he koettaisivat siistiä firmansa habituksen sen verran teatterikelpoiseksi, että ministeriö alkaisi taas avustella.

Jos etnonationalismista äkkiä hermostuvalta Mestari Jussilta kysytään, vastaus on varmasti b). Mutta kysytäänkö? Vai kiritetäänkö entistä kovemmin – ja Timanttiliigan tapaan mustin jäniksin?

***

Tällä kertaa ei tule loppuun puujalkavitsiä, vaan avajaisämpärijonossa puolentoista tunnin kohdalla kuultu huudahdus:

— Toi Minnan mies on toiminnan mies!

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

Syytä siitä röyhkeästi muita mitä itse teet .

Kääntäen defenssi saa vastapuolen "lukkoon" .

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

En tiedä avustuksista, mutta oletan että muutkin saavat samoja avustuksia, missä menee raja ja mitkä aatteet on sallittuja. Vasemmistoliitto johto edelleen kannattaa Vassareiden ääriliikkeitä/anarkismia. Onko mitkä sallittuja ja mitkä ei ja miten paljon.. Nythän on vain yksi idiootti kyseessä PS Nuorissa joka tämän laittoi. Ei toisaalta voi antaa paljoa painoa. Kumminkin nyt PS-nuoret ovat twiitin/Julkaisun poistaneet, ja todenneet että oli typerä teko.. (Paitsi muutama heistä)

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Persunuorille tulee tekemään hyvää mahdollinen tukirahojen jälkiperintä. He joutuvat miettimään toimintatapojaan uudelleen. Toisaalta saamme hyvän toimintatavan muita vastaavia järjestöjä kohtaan.

Käyttäjän TimoPeltonen kuva
Timo Peltonen

Melkeinpä toivoisin näkeväni PS-nuorten avaavan nationalisminsa pellit levälleen sitten kun rahat meni. Emopuolueellahan on komeasti varaa korvata valtionavun menetys. Toisaalta Mestari voi kiristää junnuja ruotuun omilla rahahanoillaan, joten lässähtäneehän tämä.

Ei siitä kyllä mihinkään pääse, että ilman perussuomalaisia politiikka olisi paljon tylsempää aikuistenkin puolella.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Kyllä se näin on! ilman perusuja olisi politiikka yhdentekevää!

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

Joo . Rahat vaan pois . Tai jos olisivat esim yhden lounaan joskus meitsil tarjonneet niin voisin joustaa :)

Siel persu kakarat veättävät ja markkinoivat olevansa jotain mukamas "kansallismielisiä" ylimyksiä .. .

Käyttäjän TimoPeltonen kuva
Timo Peltonen

Näille junioreille saattaisi olla yllätys kuulla, että samalla kun kiihkeä kansallismielisyys eli nationalismi oli toisen maailmansodan keskeinen aiheuttaja, se ilmeni käytännössä jopa siten, että samalla (Saksan) puolella taistelleet naapurimaat Romania ja Unkari olivat niin pahoissa riidoissa, että ne pitivät joukkoja varmuuden vuoksi myös toisiaan vastassa. Tätä ei nostoväenkään sotilaan järki voi käsittää.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset