Lobsterboy Tekoja on jo nähty. Nyt on puheiden aika.

Lemmenjoen rantaan käy lentäjän tie

Sitä vallan hämmästyi, kun kohuoikeudenkäynnin syytetyllä ei ollutkaan päällään hupparia eikä hän peittänyt kasvojaan salamavalojen räiskeessä.

Moni nilkki saisikin ottaa mallia eversti Markus Päiviöstä, joka esimerkillisenä upseerina ei naamioitunut asettuessaan vastaamaan syytöksiin muun muassa ilmavoimien vapaaehtoiseen harjoitukseen osallistujien homorunkkariksi nimittelystä.

Sinänsä hiukan ihmettelen, miksi tuollaisesta hieman karskista, mutta pohjimmiltaan lämpimästä sotilashellittelystä on tehty näinkin iso numero.

Homoseksuaalisuus on ollut Suomessa laillista jo 1970-luvun alusta ja niin kutsuttu itsesaastutus epämääräisen paljon kauemminkin. Homot ovat tulleet kaapeistaan melkein viimeistä myöten ja me heterot olemme ottaneet heidät keskellemme ystävällisesti, ennakkoluulottomasti ja ainakin suurin piirtein tasavertaisina – kiihkouskovaisia tietysti lukuun ottamatta, mutta kukapa nyt heille omana itsenään kelpaisi.

Lähes kaikki miehet, korkeimmat upseeritkin, ovat ainakin jossain elämänsä vaiheessa pitäneet itseään tietyllä tavalla erittäin hyvänä, joten vähän hassua tietysti on nimitellä muita askareesta jota melko varmasti löytyy omastakin historiasta.

Hönöpäissään ihminen tulee helposti puhuneeksi juttuja joiden syvintä funktiota ei itsekään enää selvin päin ymmärrä, ja tästä lienee nytkin kyse. Päihdehuoltohan kuuluu harjoituksissa pelittäneen ainakin johdon osalta kiitettävän sujuvasti.

Nykyisessä oikeudenkäytössämme ei humalatilaa valitettavasti noteerata rikosta lieventävänä asianhaarana. Vielä 1920-luvulla tappajakin saatettiin vapauttaa kokonaan, kun oikeus totesi että hän ei pirtupäihtymykseltään voinut ymmärtää mitä teki, kuten ei ehkä voinutkaan.

Odotettavissa siis on, että sakkotuomio tulee. Tai tuomioita, sillä ilmojen sankareitahan on nyt syyttäjän pihdeissä enemmänkin.

Toivottavasti ei sentään niin monia, että jäisi Hornetti nousematta tunnistuslennolle lentokapiaisten puutteen takia.

Oikeuden toteutumista voi toki seurata muutenkin kuin proosana raportoiden tai suu ammollaan toljottaen kuten päähenkilö Martti Innasen mestarillisessa maalauksessa ”Umpitollo seuraa tapahtumien kulkua Kälviän maitojunaseisakkeella”.

Lasse Liemola teki joskus muinaisuudessa laulullisia kronikoita viikon tapahtumista. Yritänpä vähän samaa. Säkeistö yksi, sävelpuolta ei tarvinne mainita:

 

Lemmenjoen rantaan käy lentäjän tie,

harjoitus alkaa saa

Tarjoilut antoisat täällä taas lie,

mieltä se innostaa!

Lentäjän huikka niin reipas on,

vallaton aatos on

Päivän kun kippaa ja liukastuu,

pian on jo mutrussa suu!

 

Lentäjä alkaa huutaa

yössä pohjoisen

Sanansa viuhtoo luutaa

johtoon Nurmeksen.

Homon ja runkkaajan

arvon tuo surkean

kuulee suusta

harkan komentajan!

 

Toinen säkeistö kronikoi aikanaan lisää, jolloin meillä lopulta on kokonainen karaokekappale jos tausta vain löytyy, ja löytyyhän se alan palveluista.

Käynee auttavasti myös puujalkavitsistä.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

En ymmärrä miksi asia käsitellään oikeudessa. Ennen vanhaan armeijalla oli omat keinot kurittaa mokailevia upseereita, kuten koulutuskielto ja ura "rättivääpelinä".

Käyttäjän TimoPeltonen kuva
Timo Peltonen

Aika vaikea lienee panna everstejä ja kentsuja rättivarastolle tai koulutuskieltoon. Liian isoja herroja ja ovat siksi hovissa.
Muistan kyllä hyvin nuo entivanhaset kurituskeinot ja naamojakin tulee eräästä ilmatorjuntajoukko-osastosta helposti mieleen...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset