Lobsterboy Tekoja on jo nähty. Nyt on puheiden aika.

Ein Volk, ein Sultanat, ein Sultan!

Kauko-idän kansojen suussa kuluu monia sattuvia sanontoja:

”Lempeä ja vaatimaton kuin Brunein sulttaani”; ”vain Jumala voi olla oikeudenmukaisempi kuin Brunein sulttaani”; ”onnekas se ihminen, joka tuomitaan Brunein sulttaanin oikeudessa”; ”ei ole niin vaikeaa ongelmaa, ettei Brunein sulttaanin viisaus sitä ratkaisisi”; ”on lottovoitto syntyä Brunein sulttaanin alamaiseksi”; ”totisesti Brunein sulttaanikunta on maailman onnellisin maa eikä joku saatanan Suomi” ja niin edelleen.

Tässä yhteydessä mainittakoon puheena olevan valtion saksalaisvähemmistö, joka aina sulttaanin syntymäpäivänä (15. heinäkuuta) osoittaa kunnioitustaan johtajalleen huutamalla tämän palatsin edustalla: ”Ein Volk, ein Sultanat, ein Sultan!”

Viime aikoina Brunei on päässyt otsikoihin siksi, että maassa aiotaan lopultakin soveltaa lakia meilläkin yhä useammin tikun nokkaan nostetun ”kansan oikeustajun” mukaan. Brunein terve kansa tahtoo, että varkaalta katkaistaan käsi ja homoseksuaali kuopataan rikoksentekovälineineen soraan niin että vain pää jää näkyviin, minkä jälkeen kaaliin heitetään muutama kivi oikeustajuisen kansan toimesta käsin.

Erinomaisen tehokasta ja humaaniakin, sillä varashan voi oppia olemaan varastamatta (etenkin yksikätisenä), joten hänen teloittamisensa olisi barbaarista. Homo taas on homppeli koko ikänsä (ehkä tietyin varauksin), jota Bruneissa siis lyhennetään loppupäästään voimakkaasti.

Suomen tapaan Bruneillakin on mahtavan voimakas ja arvaamaton naapuri, nimittäin Malesia. Bruneilaisten murtumaton maanpuolustustahto on kuitenkin realiteetti, joka valloitusintoisten malesialaisten on otettava huomioon. Pienen sulttaanikunnan haltuunoton hinta olisi todennäköisesti liian kova, ja vaarana olisi myös juuttuminen vuosia kestävään sissisotaan, joka kävisi kalliiksi Malesian taloudelle ja tuhoaisi sen kansainvälisen maineen.

Sokerina pohjalla: Juurista tulleen tiedon mukaan Brunei kuuluu olevan kiinnostunut uudesta suomalaisesta hyppypanoksesta, joka sulttaani aikoo hankkia alkuun parisataa tuhatta kappaletta. Tuon investoinnin jälkeen Malesian lienee lopullisesti luovuttava pienen naapurinsa miehityshaaveista.

Palatakseni miellyttävältä kaukomatkaltani tänne kotimaahan, huomautan että tuo armeijalle kehitetty instrumentti ei ehkä ole ainoa täkäläinen hyppypanoksentapainen. Perussuomalaisten äänestäjissä nimittäin lienee hyvä joukko tuimailmeisiä ei-Beatles-tukkaisia miehiä, jotka ovat laskeneet 17,5 prosentin kannatuksen tarkoittavan kansan selvän enemmistön olevan syvällä sydämessään terveen kansallismielistä. 

Ja tokihan tuohon voi huoleti laskea päälle ainakin Suomen Kansa Ensin -massapuolueen 0,1 prosenttia sekä Junes Lokan saamat sadat vihaiset äänet.

Jossain vaiheessa ja ennen pitkää, Mestarin luvalla tai sitä ilman, kansan oikeustaju alkaa meilläkin vähintään liikkua ja äännellä niin että se varmasti huomataan. Koskaan sotien jälkeen se ei olekaan saanut ilmatilastamme haltuunsa niin reipasta vappupallollista kuin nyt. Eikä se pallo välttämättä näytä saati kuulosta hyväntahtoiselta Hessulta.

Pakko keventää käsittämättömän surkealla vitsillä, joka voisi olla totta – ja ehkä onkin.

– Täällä lehessähän kummia lukkee. Ajan suunnan ovat vyysikot jollain kvanttitietokonneella kääntäneet!

– Mitäs tuo nyt on. Vaari käänsi sen lehtikopilta jo seittemänkymmentä vuotta takaperin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Halla-aho-vitsi: Halla-aholla on hiljattain saatu tuore rikostuomio.

https://www.is.fi/politiikka/art-2000006072383.html

II Halla-aho-vitsi: Halla-aho on joskus sanonut pahasti.

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006075317.html

III Halla-aho-vitsi: Halla-aho todennäköisesti lapsena sanoi sanan "kakka". Hän ei ole irtisanoutunut kakkailusta ja ikävien juttujen kertomisesta. Arvopohja on hänellä huono nyt ja hamaan tappiin asti. Muiden puolueiden rikoksesta tuomituilla arvopohja on hyvä, myös vankilatuomion saaneilla.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset